Medewerker aan het woord  |  15-9-2016


Mijn naam is Nico Kobes, software ontwikkelaar sinds 1999 bij ICTeamToen ik een kleine jongen was wilde ik timmerman worden. Zo gezegd zo gedaan, maar deze keuze bleek niet de juiste. Ik zeurde vaak bij mijn moeder dat ik naar een andere school wilde, een computeropleiding. Maar dat bleek een privĂ© school te zijn en helaas niet haalbaar. Met wat rondzwerven ben ik uiteindelijk elektricien geworden en heb dat een paar jaar met plezier kunnen doen. 

Maar computers bleven me bezig houden. Toen kwam de vraag of ik voor een familielid wilde gaan werken die zijn eigen automatisering systemen ontwikkelde. Dit was voor mij een geweldige kans want dit betekende een bedrijf waar computers centraal stonden. Apple computers! Daar begon zich de Apple gekte te ontwikkelen. 

In die tijd maakten we ook de complete elektronica printplaten en besturingskasten geheel zelf en toen ontstond de behoefte om dit bij de houden in een database. Voor Apple gebruikers was hier een prachtige tool voor. Filemaker! Deze ervaring heb ik meegenomen toen ik in 1999 ging werken bij ICTeam (toen nog CARD services). 

Ik ben begonnen bij ICTeam om o.a. bij de klanten van KPN de mooie gekleurde iMac's G3 te installeren incl. het opleiden van het KPN personeel die ze moesten verkopen. Ook was het werken op de binnendienst, het repareren van computers en randapparatuur erg interessant. Ja, ook Apple Computers gaan zo nu en dan kapot. 


< Nieuwsoverzicht | Nieuwsarchief