Een betrouwbare partner  |  15-9-2016


Joost van Orsouw, projectcoördinator ICT I & S, Sligro Food Group. "We zochten een betrouwbare lokale partner die kennis en kunde kan koppelen aan een praktische aanpak".ICT I&S verzorgt de professionele aanpak van alle projecten welke afhankelijkheden en/of raakvlakken hebben met de IT-infrastructuur. Onder ons werkgebied vallen o.a.: 

- De ICT-ombouw van de Emté vestigingen en de Sligro zelfbedieningsgroothandels naar de nieuwe 3.0 formule
- De uitrol van een Unified Communications platform
- De zakelijke webshop "Sligro Online 3.0"
- En iets heel anders: De studio van een weeskindje weer naar een volwaardig ondersteunende afdeling transformeren

De Studio is de afdeling binnen Sligro welke verantwoordelijk is voor onze reclame-uitingen waaronder folders en banners. Binnen deze afdeling worden de meest prachtige producties gemaakt, welke een grote bijdrage leveren aan de professionele en kwalitatief hoogwaardige uitstraling die Sligro sinds jaar en dag hanteert. Deze bijzondere rol binnen de Sligro leverde de Studio dit jaar zelfs de felbegeerde "stille kracht" prijs op, welke wordt uitgekeerd aan afdelingen die op de achtergrond veel bijdragen, maar zelf nooit in de spotlight staan. 

Natuurlijk heeft elke vakvrouw/man hier ook het juiste gereedschap bij nodig; Binnen de Sligro wordt het landschap gedomineerd door Windows georiënteerde werkplekken (zowel fysiek als via VDI), maar niet bij de Studio! Daar werkt men al jaren met een twintigtal iMac's. Deze 20 Mac's vormen op een totaal van ruim 900 werkplekken natuurlijk een vreemde eend in de bijt. De Studio is voor ICT-support jarenlang aangewezen geweest op interne kennis, gecombineerd met ondersteuning van een derde partij uit de Randstad. De binnen Sligro aanwezige Supportdesk heeft niet de kennis om de Studio te ondersteunen. 

Toen het moment daar was, waarop de Studio wilde overstappen naar de nieuwste versie van Adobe CC, werd duidelijk dat dit niet langer voort kon duren. Er was behoefte aan een sterke, liefst lokale, partij met de kennis en kunde om de Studio te ondersteunen. De eerste gedachte was dat we op zoek moesten gaan naar een partij om de uitrol van de software te verzorgen, waarna deze partij door onze Supportdesk ingeschakeld kon worden voor verdere ondersteuning. Bij interne navraag of iemand daar een goede partij voor kende, kwam direct de naam ICTeam naar boven. 

Na op korte termijn een afspraak gemaakt te hebben werd vrij snel duidelijk dat we aan ICTeam een partner hadden, welke de zo benodigde kennis en kunde bezat, en deze ook nog wist te koppelen aan een praktische aanpak en meedenken met het proces. In de afgelopen periode heeft ICTeam bij ons het volgende gerealiseerd: 

1. Alle Mac's zijn voorzien van een snelle SSD-harddisk, waarmee ze weer helemaal bij de tijd zijn en razendsnel
    kunnen werken. Hiermee is een investering in nieuwe snellere Mac's met zeker een jaar uitgesteld

2. Alle Mac's zijn voorzien van een nieuwe, op maat gemaakte image met daarin het nieuwste OS en de nieuwste
    versies van de door de Studio gebruikte software

3. Er is een Fontbeheer Server van Linotype geïnstalleerd; Deze server zorg ervoor dat elke gebruiker altijd de juiste
    fonts beschikbaar heeft. De kans dat we iets met een onjuist font printen of drukken is hierdoor tot een minimum
    beperkt

4. Middels special Acronis Connect software worden shares nu in het AFP-protocol aangeboden. Hiermee werden veel
    problemen opgelost welke hun oorsprong vonden in het gebruikte CIFS protocol 

5. Support wordt afgenomen middels een strippenkaart. De Studio medewerker kan via het interne ticketing systeem
    van de Sligro een probleem melden, waarna de Support desk ICTeam inschakelt

6. Alle Mac's werken nu met AD-authenticatie van de gebruikers. Hierdoor kon er eindelijk buiten de proxyserver om
    gewerkt worden

Al met al heeft de samenwerking met ICTeam ons precies datgeen gebracht wat wij zochten; een betrouwbare en kundige partner die proactief onze omgeving gezond houdt en ons helpt met alle vraagstukken die wij omtrent Mac's hebben. 

< Nieuwsoverzicht | Nieuwsarchief