Binnen 5 minuten op weg.

“Binnen 5-10 minuten worden zij vakkundig vooruit geholpen. De kosten hiervoor zijn na één melding al terugverdiend. Rijo, “reken maar eens uit als je een uur of half uur stilstand hebt als bedrijf.”

Aan het woord is Rijo, directeur en adviseur bij De Bries. We hebben destijds heel bewust voor de Mac gekozen. Het gebruiksgemak, lange levensduur en intuïtieve interface gaven de doorslag. Het was eigenlijk niet eens een optie om met ‘windhoos’ te werken, zoals Rijo, “Microsoft Windows” gekscherend noemt.

Het verschil in gemak, stabiliteit en kwaliteit was hiervoor te groot. De hogere investering is destijds opgevangen door te starten met tweedehands Mac’s. Met de komst van MacBooks zijn de iPads verdwenen. Ze worden als plezieriger ervaren, zeker omdat de Office programma’s hier beter op draaien. Al is dit inmiddels ook mogelijk op de iPad.

Vandaag de dag werkt iedere medewerker op een MacMini met SSD schijf, een MacBook voor het werken op locatie en /of thuis en een iPhone. Vanuit een eigen server logt iedere medewerker in en beschikt hiermee over alle documenten en mail. Het bedrijf vertrouwt hierbij, naar volle tevredenheid, op de diensten van ICTeam. Naast de back-up van de server, regelt ICTeam het tweemaandelijkse systeembeheer inclusief ‘vragenuurtje’, Microsoft 365, ICTeam alert en de helpdesk.

positief-onzichtbaar-vandaag-kan-het-wel-copy-copy

De Bries werkt veelal met de reguliere Microsoft Office pakketten en Exact online. Dit werkt uitstekend op de Mac. Nieuwe medewerkers die onbekend zijn met de Mac zijn door het hoge intuïtieve karakter binnen 5 minuten op weg, aldus Rijo.

Men is zeer te spreken over de snelheid en de bereikbaarheid van de helpdesk. Als ICTeam Alert gebruiker heeft De Bries voorrang op reguliere gebruikers. Binnen 5-10 minuten worden zij vakkundig vooruit geholpen. De kosten hiervoor zijn na één melding al terugverdiend. Rijo, “reken maar eens uit als je een uur of half uur stilstand hebt als bedrijf….”

De Bries realiseert zich dat de Mac duurder is in aanschaf. Maar is ervan overtuigd dat de return on investment veel gunstiger is. “De machines gaan langer mee, werken probleemloos, kennen minder stilstand en vervelende updates die altijd gaan draaien als je naar huis wilt”. “De afschrijving is bovendien veel lager en na 7-8 jaar is een Mac zelfs nog geld waard.”

 

Meer lezen over De Bries?

Ga hier naar de website.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.