Een bijzonder stel adviseurs, gek van de Mac

Een bijzonder stel adviseurs, actief in de consultancy, projecten en producten op het gebied van de afvalproblematiek (met name zwerfafval).


Ons Buro en zusterbedrijf De Bries werken veelal voor gemeentes en provincies. 

 

Aan het woord is Rijo, directeur en adviseur bij Ons Buro. We hebben destijds heel bewust voor de Mac gekozen. Het gebruiksgemak, lange levensduur en intuïtieve interface gaven de doorslag. Het was eigenlijk niet eens een optie om met ‘windhoos’ te werken, zoals Rijo, “Microsoft Windows” gekscherend noemt. 

 

Het verschil in gemak, stabiliteit en kwaliteit was hiervoor te groot. De hogere investering is destijds opgevangen door te starten met tweedehands Mac’s. Met de komst van MacBooks zijn de iPads verdwenen. Ze worden als plezieriger ervaren, zeker omdat de Office programma’s hier beter op draaien. Al is dit inmiddels ook mogelijk op de iPad.

 

Vandaag de dag werkt iedere medewerker op een MacMini met SSD schijf, een Macbook voor het werken op locatie en /of thuis en een iPhone. Vanuit een eigen server logt iedere medewerker in en beschikt hiermee over alle documenten en mail. Het bedrijf vertrouwt hierbij, naar volle tevredenheid, op de diensten van ICTeam. Naast de back-up van de server, regelt ICTeam het tweemaandelijkse systeembeheer inclusief ‘vragenuurtje’, de mail, ICTeam alert en de helpdesk. 

 

Ons buro werkt veelal met de reguliere office pakketten, mail en Exact online. Dit werkt uitstekend op de Mac. Nieuwe medewerkers die onbekend zijn met de Mac zijn door het hoge intuïtieve karakter binnen 5 minuten op weg, aldus Rijo. 

 

Men is zeer te spreken over de snelheid en de bereikbaarheid van de helpdesk. Als ICTeam Alert gebruiker heeft Ons buro voorrang op reguliere gebruikers. Binnen 5-10 minuten worden zij vakkundig vooruit geholpen. De kosten hiervoor zijn na één melding al terugverdiend. Rijo, “reken maar eens uit als je een uur of half uur stilstand hebt als bedrijf….”

 

Ons buro realiseert zich dat de Mac duurder is in aanschaf. Maar is ervan overtuigd dat de return on investment veel gunstiger is. “De machines gaan langer mee, werken probleemloos, kennen minder stilstand en vervelende updates die altijd gaan draaien als je naar huis wilt”. “De afschrijving is bovendien veel lager en na 7-8 jaar is een Mac zelfs nog geld waard.” Stel uw vraag aan ICTeam


Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Serienummer:
Probleem/vraag: