Apple Authorised Enterprise Reseller Pro Warehouse neemt ICTeam over

De twee Apple specialisten Pro Warehouse en ICTeam Zuid B.V. hebben elkaar gevonden in een bundeling van kennis, kunde en kracht.

Per 21 juli 2022 zijn de aandelen overgedragen en per 1 januari 2023 gaat ICTeam formeel over in de naam en organisatie van Pro Warehouse. ICTeam gaat als ‘hub’ fungeren voor de gezamenlijke klanten in het zuiden van Nederland. Alle medewerkers van ICTeam behouden na de overname hun functie en ook eigenaar Oskar Petersen gaat mee.

ICTeam levert ICT-oplossingen voor de technische inrichting en het functionele gebruik van Apple technologie in het bedrijfsleven. Deze oplossingen omvatten consultancy aan eindgebruikers, beheer van Apple devices, cloud applicaties en security.

De reden achter deze overname is de noodzaak tot opschaling van het engineeringteam van beide organisaties, zodat de klanten nog beter bediend worden. Het kunnen leveren van continuïteit in de ondersteuning van een steeds groter wordende klantengroep, is een onderscheidend voordeel. Oskar Petersen: “In de loop van 2021 werd ik door Mark van den Broek van Pro Warehouse benaderd met de vraag of ik interesse had om mijn bedrijf samen te laten gaan met zijn organisatie. Ik hoefde niet lang na te denken, omdat ik zelf ook direct de match in cultuur en de synergie tussen de twee organisaties zag. Samen zijn we veel sterker en klaar om nieuwe stappen te zetten. Ik ben blij dat alle collega’s hun positie behouden en dat onze specialistische kennis nu nog meer tot zijn recht zal komen.”

Pro Warehouse is, als volledig op Apple gerichte IT-dienstverlener, uniek in Nederland en één van de slechts 27 Apple Authorised Enterprise Resellers in de wereld. Mark van den Broek ziet de overname van ICTeam als een logische stap en investering in de toekomst: “Wij groeien al jaren heel stevig en zelfs steeds sneller, daarom zoeken we continu naar nieuwe mogelijkheden om klanten te bedienen. Door deze overname verbeteren we onze landelijke dekking en beschikken we over een fors team van Apple engineers. Zo kunnen we onze bestaande klanten en het groeiende aantal organisaties dat kiest voor het Apple ecosysteem nog beter bedienen. Zowel Pro Warehouse als ICTeam staat bekend om een innovatieve kijk op zaken. Dat spreekt aan in een wereld waarin een goed functionerende, een stabiele en vooral een veilige digitale werkplek onmisbaar is geworden. Samen met Oskar Petersen en zijn team hebben we nu volop de ruimte om te kunnen innoveren. Dat is in een snel veranderende economie een grote pré.”

Iedereen moet juist in deze tijd overal veilig en productief kunnen werken. Door het samengaan van de twee organisaties beschikken de gezamenlijke klanten over een nog sterker team aan experts en engineers. Of het nu gaat om advies over de inkoop van Apple-producten, het uitrollen en beheren van hardware of support aan gebruikers, wij kunnen je helpen. Denk je aan Apple op het werk, dan denk je aan Pro Warehouse.

pro-warehouse-neemt-icteam-over